Kuinka valitsen oikean koon?

Jaa tämä opas!  
 


Lapsen olo on mukava, kun vaatteet ovat oikean kokoiset. Ahtaat vaatteet kiristävät ja rajoittavat leikkimistä ja kiipeilyä. Ihan liian isoissa asuissa taas voi olla vaikea liikkua, ja ne voivat myös tarttua johonkin kiinni.

Vaatteen koosta esitetyt arviot kannattaa lukea, sillä samalla merkillä voi olla sekä väljiä että tyköistuvampia asuja. Lisäksi lasten vartaloiden rakenteet ovat erilaisia. Voit auttaa muita vanhempia oikean koon valinnassa kirjoittamalla asun koosta oman arviosi – saat siitä etua itsellesikin.

Tässä muutamia vinkkejä sovitukseen:
  • Haalarin haara-niska-pituus on sopiva, jos selkäosa ei kiristy liikaa lapsen kyykistyessä.
  • Hihat ovat tarpeeksi pitkät, kun ranteet pysyvät suojattuina lapsen nostaessa kätensä sivuille.
  • Jos lahkeet ovat liian pitkät, ne voivat joutua jalan alle tai mennä liiaksi ryppyyn, jolloin kangas voi kulua nopeasti. Valitse pienempi koko, tai lyhennä haalaria kiristämällä vyötäröä sopivammaksi. Lahkeissa on yleensä myös kuminauha, säätö tai kiinnityssysteemi, joka pitää lahkeensuun poissa kengän alta.
  • Jos vaatteen pituusmitat ovat hyvät, mutta masu tai hartiat tarvitsevat lisää tilaa, valitse väljempi malli tai isompi koko.

Tiesithän, että verkkokaupastamme ostaessasi sinulla on aina 30 päivän vaihto- ja palautusoikeus!


Kysymys Reimalle: kuinka kauan vaate mahtuu lapselleni?

Reima® kaavoittaa vaatteisiin kasvunvaraa. Jos lapsesi on syksyllä noin 104 cm ja hoikka tai normaalivartaloinen, koon 104 haalarin pitäisi mahtua hänelle koko talven. Lapselle voi kuitenkin joskus tulla voimakas kasvupyrähdys, jolloin saatat tarvita isomman koon.
Tässä kuvassa sama koon 104 haalari on puettu kolmelle normaalivartaloiselle lapselle, joiden pituudet ovat 98 cm, 104 cm ja 110 cm!
 

Oliko oppaasta hyötyä? Jaa tämä opas Facebookissa!  
 

Tilaa Vinkkikirjeemme, joka on tarkoitettu odottavalle äidille ja pienen vauvan vanhemmille. Saat hyödyllisiä vinkkejä!
Tilaa kirje täällä. >>

 
Haluatko kuulla ensimmäisenä uutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista? Tilaa maksuton uutiskirje!