Millainen turvaistuin vauvalleJaa opas Facebookissa!  
 


MILLAINEN TURVAISTUIN VAUVALLE - APUA VALINTAAN

Tässä muutama kysymys, joihin vastaamalla selvität itsellesi, mitkä ovat turvaistuimen tärkeimmät ominaisuudet lapsellesi, sinulle ja autoosi.

1.      Onko liikuteltavuus tärkeää sinulle?

Jos haluat voida kantaa nukkuvan vauvan autosta kotiin turvaistuimessa, valitse lapsesi ensimmäiseksi turvaistuimeksi turvakaukalo. Turvakaukalo on yleensä suhteellisen kevyt kannettava, jolloin sitä on helppo liikutella autosta pois. Monissa turvakaukaloissa on keinuominaisuus, jolloin vauvaa voi tyynnytellä kaukalossa. Turvakaukaloa valitessa ota huomioon Travel System mahdollisuus: voit kiinnittää turvakaukalon rattaittesi runkoon adaptereilla.

Turvakaukalo sopii 13 kg asti. Vaikka vastasyntynyttä on helppo ja kevyt kantaa turvakaukalossa, on puolivuotias vauva jo melko painava liikuteltavaksi. Jotkut turvakaukalot on mitotettu uuden i-Size standardin mukaan, jossa mittana vauvan painon sijasta on vauvan pituus ja ikä.

2.      Haluatko kiinteän turvaistuimen?

Jos turvakaukalon irrottaminen ja liikuttaminen autosta ei ole tärkeää sinulle, valitse kiinteä turvaistuin (Ryhmä 0+/1). Kiinteää turvaistuinta ei irroteta autosta. Vastasyntyneestä noin neljävuotiaaksi sopiva turvaistuin on pitkäikäisempi valinta. Turvaistuimessa on vauvalle pienennin, joka irrotetaan lapsen kasvaessa taaperoksi. Yleensä lapsi pystyy matkustamaan tällaisessa turvaistuimessa selkä menosuuntaan neljävuotiaaksi.

3.      Voisinko hankkia käytetyn istuimen?

Ei kannata. Jos tiedät varmasti, ettei käytettyä turvaistuinta ole kolaroitu tai se ei ole vahingoittunut muuten, voit harkita asiaa.

4.      Onko autossani turvatyyny?

Jos autosi etupenkillä on etuturvatyyny, täytyy vauvan matkustaa takapenkillä. Takapenkkiä suositellaan lapsen ensisijaiseksi matkustuspaikaksi muutenkin.

Etupenkillä oleva turvatyyny on vaarallinen lapselle. Jos turvatyynyn voi kytkeä pois päältä, voi lapsi matkustaa myös etupenkillä, soveltuvassa turvaistuimessa. Varmista turvaistuimen käyttöoppaasta, mihin paikalle istuimen voi autossa kiinnittää. Sivuturvatyynyt eivät ole ongelma.

5.      Kuljettaako joku muu lastasi?

Varmista aina, että lapsen turvaistuin sopii autoon, jossa lasta kuljetetaan. Varmista myös, että lasta kuljettava henkilö osaa käyttää turvaistuinta oikein.

Jos käytössänne on säännöllisesti kaksi autoa, joissa lasta kuljetetaan, osta kaksi istuinta. Oma turvaistuin molemmissa autoissa on paitsi kätevämpää, mutta myös turvallisempaa, kun turvistuinta ei tarvitse jatkuvasti irrottaa ja kiinnittää uudelleen.

Täällä näet hyvän valikoimamme vauvan turvakaukaloita. >>
 

Oliko oppaasta hyötyä sinulle? 
Jaa opas kavereille!  
 


Tilaa Vinkkikirjeemme, joka on tarkoitettu odottavalle äidille ja pienen vauvan vanhemmille. Saat hyödyllisiä vinkkejä!
Tilaa kirje täällä. >>

Haluatko kuulla ensimmäisenä uutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista? Tilaa maksuton uutiskirje!