Turvaportin valintaopas


Jaa Turvaportin valintaopas Facebookissa:  

 Turvaportit on suunniteltu parantamaan kodin turvallisuutta pikkulapsiperheessä. Portit on suunniteltu asetettaviksi kulkuaukkoihin kuten oviaukkoihin ja portaiden yläpäähän ja alapäähän rajoittamaan lapsen kulkua. Turvaportin avulla rajaat vaaranpaikat kodissasi ja teet lapsellesi kodista mahdollisimman turvallisen paikan.


Turvaporttien standardit


Kun hankit kotiisi lapsen turvallisuutta parantavia asioita, on sinulla oikeus vaatia, että kaikki turvalaitteet täyttävät tuotteelle asetetut uusimmat turvastandardit.

Ennen portin valintaa, tarkista että portissa on koodi EN 1930-2011. Tämä koodi kertoo, että portti täyttää EU:n vuonna 2011 porteille asettaman turvastandardin. Standardi koskee kaikissa EU maissa myytäviä portteja.


Turvaportin sijoituspaikka


Kun olet hankkimassa porttia, varmista, että portti sopii parhaalla mahdollisella tavalla juuri siihen paikkaan, johon olet ajatellut portin asentaa.


Turvaportti portaiden yläpäässä


Haasteellisin ja luultavasti yleisin paikka turvaportille on portaiden yläpää. Portaiden yläpää on myös vaarallisin paikka, jos portti jostain syystä pettää.
Portaiden yläpäähän voi laittaa sekä pingotettavan portin että seinään ruuvattavan portin, kumpi tarpeisiisi vain paremmin sopii. Portaiden yläpäähän ei saa koskaan kiinnittää automaattisesti lukkiutuvaa porttia.

Pingotettavan portin enimmäisleveys portaiden yläpäässä on 93,3 cm. Tämän leveämpää pingotettavaa porttia ei ole lupa kiinnittää portaikon yläpäähän.
Valikoimassamme on BabyDan Premier, joka on pingoitettava portti. Sen maksimi leveys on 79,6 cm mutta voit kasvattaa sitä jatkopaloilla 93,3 cm levyiseksi.

Jos tarvitset portaisiin leveämmän portin, pitää sinun hankkia seinään ruuvattava portti. Tällaisia portteja ovat BabyDan Multidan ja Flexi Fit portit. Nämä portit käyvät kapeampaankin aukkoon, mutta niiden maksimi leveydet ovat 106,5 ja 106,8 cm.

Jos portaikon kiinnityskohdat ovat eri tasolla, tarvitset portin, jonka voi puolet voi kiinnittää eri korkeuksille.

Tällainen portti on BabyDan Flexi Fit, jonka saranat mahdollistavat portin kiinnittämisen paikkaan, jossa esimerkiksi kaide on eri korkeudella kuin seinä.
Jos turvaportin kiinnityspaikkana on metallikaide tai metallipinna, tarvitset kiinnittämistä varten Y-osan, jolla portti kiinnittyy muihin kuin puuosiin.


Portti portaiden alapäässä


Portin alapäähän hankittavan portin valintaan vaikuttaa eniten suljettavan aukon leveys ja se millaisen portin haluat. Kiinnitystavoissa ja sulkumekanismeissa on eroja.
Voit valita joko pingotettavan portin tai ruuvattavan portin. Portti voi olla itsestään sulkeutuva tai käsin suljettava.
Portaiden alapäässä ongelmana saattaa olla myös eri korkeudella olevat kiinnityspisteet. Valitse silloin saranallinen portti (BabyDan Flexi Fit).


Turvaportti oviaukkoon


Oviaukkoon hankittavan portin valinnassa pätee samat säännöt kuin portaissakin. Tärkeintä on oviaukon leveys, portin helppokäyttöisyys ja kiinnitystapa. Voiko portin pingottaa vai poraatko sen kiinni oviaukkoon. Automaattisesti sulkeutuva portti vai aukeaako portti vain toiseen suuntaan.


Turvaportti oviaukkoon, jonka seinät eivät ole suorassa


Kun pingotat turvaportin oviaukkoon, saattaa seinä elää ja voit joutua kiristämään mekanismia aika ajoin, kunnes karmit asettuvat. Etenkin vanhemmissa taloissa tämä ongelma voi tulla teen.

Kaikissa BabyDan–merkin turvaporteissa on indikaattori, joka näyttää onko portti oikein kiinnitetty. Jos indikaattorissa näkyy punainen viiva, pitää portin pingotus tarkistaa. Voit myös laittaa portin mukana tulevan, teipillä kiinnitettävän ohjurin varmistamaan ettei pingotus pääse liukumaan.

Katso kaikki turvaporttimme täällä.

Jos et ole varma millainen portti olisi teille paras, voit tulla myymäläämme tai kysyä infostamme neuvoa. info@ozbaby.fi
 
Jaa vauvan nukkumisen-opas Facebookissa:  
 

Tilaa Vinkkikirjeemme, joka on tarkoitettu odottavalle äidille ja pienen vauvan vanhemmille. Saat hyödyllisiä vinkkejä!
Tilaa kirje täällä. >>

Haluatko kuulla ensimmäisenä uutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista?Tilaa maksuton uutiskirje!