Vaunujen ja rattaiden huolto-ohje


Jaa opas Facebookissa!  

 

 

 

Lastenvaunujen tai rattaiden omistajan kannattaa aina tutustua valmistajan huolto- ja pesuohjeisiin, joilla vaunusi pysyvät hyvässä kunnossa pitkään. Kysythän apua myös myyjiltämme myymälässä tai asiakaspalvelustamme sähköpostitse (osoite: info@ozbaby.fi). Seuraavassa muutama yleisohje lastenvaunujen ja rattaiden huoltamiseen. Sivun alalaidasta voi ladata lastenvaunujen huolto-ohjeen omalle koneellesi tai tulostaa sen.
 

 

 

Varmista istuinkankaiden pestävyys

Lastenvaunuja ja rattaita ostaessasi kannattaa kiinnittää huomioita istuinkankaiden pestävyyteen. Vaunujen käyttöikä pitenee huomattavasti, kun kankaat ovat helposti irrotettavat ja ne voidaan pestä. Älä kuitenkaan käytä valkaisevaa pesuainetta. Pienemmät tahrat kannattaa pyyhkiä kostealla liinalla ja vaikkapa käsitiskiaineella. Muista myös pyyhkiä runko säännöllisesti liasta ja kurasta sekä imuroida hiekat ja pölyt pois istuinosasta.

 

Säilytä vaunuja kuivassa ja varjoisassa paikassa

Lastenvaunuja tulee säilyttää kuivassa paikassa, eikä mielellään suorassa auringonpaisteessa. Kestävinkin kangas saattaa haalistua auringon vaikutuksesta. Vaunujen tekstiilit homehtuvat helposti, jos niitä säilytetään kylmässä ja kosteassa, joten varmista säilytystilan soveltuvuus.

Käytä sadesuojaa sateella ja kuivata kastuneet vaunut

Lastenvaunuissa kannattaa sateella käyttää sadesuojaa ja lisäksi vaunut tulee kuivattaa huolellisesti kastumisen jälkeen. Myös rungon nivelien ja jousien ajoittainen rasvaaminen on paikallaan. Älä käytä paksua rasvaa, vaan parhaiten toimii erityisesti vaunujen ja rattaiden huoltoon tarkoitettu öljy. Erityisesti talvella runko kannattaa puhdistaa huolellisesti tie-suolasta ja suojata rungon maalipinta levittämällä siihen autovahaa.

Tarkista pyörien kunto säännöllisesti

Lastenvaunujen pyörät tulee aika-ajoin tarkistaa ja tarvittaessa pumpata. Kun pyörissä on riittävästi ilmaa, ne rullaavat tasaisesti ja niitä on helpompi työntää erilaisissa maastoissa. Lisäksi pyörät kannattaa puhdistaa hiekasta ja pölystä tasaisin väliajoin. Muista myös rasvata pyörien akselit, jotta ne rullaavat paremmin.


Lastenvaunujen huoltamiseen ja ylläpitoon tarvittavia tuotteita:


Lataa tästä lastenvaunujen huolto-ohjeen tulostettava versio: Lataa PDF

 

 Olisiko oppaasta hyötyä muillekin? Jaa opas Facebookissa!  
 


Tilaa Vinkkikirjeemme, joka on tarkoitettu odottavalle äidille ja pienen vauvan vanhemmille. Saat hyödyllisiä vinkkejä!
Tilaa kirje täällä. >>

Haluatko kuulla ensimmäisenä uutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista? Tilaa maksuton uutiskirje!