Vauvan kylvettäminen


Jaa vauvan kylvetys-opas Facebookissa:  
 


Vauvan kylvettäminen ensi kertaa on jännittävää, mutta ei onneksi mitään rakettitiedettä. Laske vesi ammeeseen, riisu vauva, tue hänet kädelläsi ja kylvetä, kuivaa ja pue uudelleen. Kuulostaa helpolta.

Oikea lämpötila vauvan kylpyvedelle on 38°C. Ensimmäisellä kerralla lämpötila on hyvä mitata kylpymittarilla, mutta pian opit tuntemaan sopivan lämpötilan kädelläsi.

Tue vauva kyynärtaipeesi varaan ja pese hänet toisella kädellä. Voit myös hankkia ammeeseen kylpytuen, joka auttaa vauvan kylvettämisessä. Jos kylvettäminen tuntuu hankalalta tai jos vauva ei pidä kylpemisestä, voit ottaa hänet myös kanssasi kylpyyn tai suihkuun. Vauva voi tuntea pesuhetken turvallisemmaksi äidin tai isän rintaa vasten.

Pientä vauvaa ei tarvitse pestä saippualla. Jos vauvan iho on kovin kuiva, voit lisätä kylpyveteen vauvaöljyä. Vauvan ihonhoitoon sopivia tuotteita.>>
Kylpyhetki ja sen jälkeinen kuivaus on läheinen hetki. Hemmottele vauvaa kuivaamalla ja hieromalla iho hellästi.

Jos puhelin tai ovikello soi juuri kun kylpeminen on kesken, jätä se huomiotta. Jos sinun jostain syystä täytyy vastata, kiedo vauva kylpypyyhkeeseen ja ota mukaasi. Älä koskaan jätä lasta ammeeseen valvomatta!

Vauvan kylpyammeita on erilaisia. Katso täältä erilaisia vaihtoehtoja.>>

Kylpyhetki on vauvalle tuttu rutiini, joka valmistaa muihin iltatoimiin. Vauvan kasvaessa kylpyhetki muuttuu myös hauskaksi leikkihetkeksi. Kylvyssä voi lukea kylpykirjoja ja leikkiä kylpyleluilla. Kylpyleluihin voit tutustua täällä.>>

Jaa vauvan kylvetys-opas Facebookissa:  
 


 
Tilaa Vinkkikirjeemme, joka on tarkoitettu odottavalle äidille ja pienen vauvan vanhemmille. Saat hyödyllisiä vinkkejä!
Tilaa kirje täällä. >>

Haluatko kuulla ensimmäisenä uutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista?Tilaa maksuton uutiskirje!