Vauvan tarvikkeiden steriloiminen


Jaa vauvan tarvikkeiden sterilointi-opas Facebookissa:  
 


Jos käytät rintapumppua, ruokit lastasi pullolla tai alat totuttamaan lasta kiinteään ruokaan, kannattaa lukaista läpi tämä opas. Annamme hyviä neuvoja hygieniaan ja välineiden sterilointiin.
Kun ruokit lasta tuttipullolla, tulee sinun pestä ja steriloida pullon osat joka kerta. Jos vauvasi syö tuttia, tulee tutitkin steriloida säännöllisesti.

Mitä tarvitset:
  • Pulloharjan
  • Steriloijan
  • Pullonkuivausteline on kätevä lisä.
Voit myös steriloida kaiken tarvittavan keittämällä kattilassa kuumaa vettä. Keitä pulloja ja tutteja vähintään viisi minuuttia. Älä keitä kuitenkaan yli 10 minuuttia. Steriloija on kuitenkin kätevämpi väline, jos joudut joka päivä steriloimaan välineitä.
Steriloijia on erilaisia. Steriloija on joko oma, sähköllä toimiva laitteensa tai sitten mikroaaltouuniin laitettava steriloija. Steriloida voidaan myös erillisillä tableteilla, jotka laitetaan kylmään veteen.
Tutustu steriloijan käyttöohjeeseen ennen kuin aloitat. Pese aina kätesi ennen kuin aloitat sterilointia tai pullon kokoamista.
Pese kaikki pullot, tutit, korkit ja pumpun osat kuumalla vedellä ja tiskiaineella. Pese pullot pulloharjalla. Puhdista tutit sekä sisältä ja ulkoa hyvin, ettei niihin jää yhtään kuivunutta maitoa. Sterilointi ei ole täydellistä, jos pulloissa tai tuteissa on maitojäämiä. Monet pullot ja tutit voi pestä tiskikoneessa. Rintapumpun kaikkia osia ei saa laittaa tiskikoneeseen.

Kuinka pitkään sterilointia tulee jatkaa?


Pullot ja tutit tulee steriloida niin kauan kun lapsi niitä käyttää.
Älä puhdista maahan pudonnutta tuttia omalla suullasi. Aikuisen tulee välttää oman syljen viemistä lapsen suuhun ainakin siihen saakka, kun lapsi on kolmevuotias. Älä siis myöskään maista lapsen lusikasta, onko ruoka kuumaa. Kokeile ruuan lämpötilaa aina kämmenselällesi.

Jaa vauvan tarvikkeiden sterilointi-opas Facebookissa:  
 


Tilaa Vinkkikirjeemme, joka on tarkoitettu odottavalle äidille ja pienen vauvan vanhemmille. Saat hyödyllisiä vinkkejä!
Tilaa kirje täällä. >>

Haluatko kuulla ensimmäisenä uutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista? Tilaa maksuton uutiskirje!