Vauvan pulloruokinta


Jaa vauvan pulloruokinta -opas Facebookissa:  
 


Rintaruokinta on vauvan ensisijainen ruokintatapa. Kaikki äidit ja lapset ovat kuitenkin erilaisia, eikä rintaruokinta aina ole mahdollista. Muista, että tapasi ruokkia lapsesi on yksin sinun päätöksesi.
Voit aina aloittaa rintaruokinnan ja vaihtaa sitten pullolla syöttämiseen. Toisin päin on kuitenkin hankala vaihtaa. Pulloon oppinut lapsi ei välttämättä huoli enää rintaa. Voit pumpata maitoa rinnasta ja ruokkia lasta sillä tai sitten voit käyttää äidinmaidonvastiketta.
Äidinmaidonvastikkeita on usealta eri valmistajalta. Voit valita joko valmiin vastikkeen tai sitten jauheen, josta saadaan vastiketta veteen sekoitettuna. Jos valitset jauheen, varmista, että sekoitussuhde on oikea valmistaessasi vastiketta.

Mitä välineitä tarvitsen?

Hyvä määrä tuttipulloja on kuusi kappaletta.  Pulloja on monenlaisia. Valitse sinulle ja vauvallesi sopivat pullot ja tutit. Vastasyntynyt tarvitsee pienemmän pullon kuin isompi vauva. Myös pullotutit ovat erikokoisia eri-ikäisille vauvoille.
Pullot ja tutit tulee aina steriloida huolellisesti.Lue sterilointioppaastamme tarkemmin.
Varmista, että käsittelet steriloituja pulloja ja tutteja vain pestyin, puhtain käsin.

Miten valmistan maitopullon vauvalle?

  • Varmista, että kaikki tarvittavat välineet ovat puhtaita ja steriilejä.
  • Täytä pullo äidinmaidonvastikkeella.  Älä laita pulloa liian täyteen. Vastiketta ei saa uudelleen lämmittää, joten älä liioittele tarvittavassa määrässä.
  • Jos käytät jauhetta, laita vesi ensin pulloon ja sen jälkeen jauhe. Näin varmistat pullon kyljessä olevasta mittataulukosta, että vettä tulee oikea määrä.
  • Paras tapa lämmittää maitopullo, on laittaa se lämpimään veteen tai käyttää pullonlämmittäjää. Jos käytät lämmittämiseen mikroaaltouunia, ole varovainen ettei maito kuumene liikaa.
  • Sekoita pulloa lämmittämisen jälkeen ja kokeile maidon lämpötilaa kämmenselälle.
  • Varmista ettet käytä vanhentunutta äidinmaidonvastiketta.

Saat hyviä neuvoja kaikkiin kysymyksiisi neuvolasta. Älä epäröi ottaa neuvolaan yhteyttä, jos tunnet olosi jostain epävarmaksi.

Tutustu tuttipulloihin ja muihin pulloruokintaan liittyviin kaupassamme välineisiin täällä. >>

Jaa vauvan pulloruokinta -opas Facebookissa:  
 


Tilaa Vinkkikirjeemme, joka on tarkoitettu odottavalle äidille ja pienen vauvan vanhemmille. Saat hyödyllisiä vinkkejä!
Tilaa kirje täällä. >>

Haluatko kuulla ensimmäisenä uutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista? Tilaa maksuton uutiskirje!